Pui cu alune caramelizate

Printeaza

Pui cu alune caramelizate din: pui, mar, lamaie, morcov, telina, unt, ulei de masline, supa de pui, vin, sare, piper, alune, zahar, apa, unt, bureti.

Ingrediente:Pui cu alune caramelizate

  • 1 pui mare
  • 1 mar
  • 1 lamaie
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 5 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml supa de pui
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper

Ingrediente crusta de alune: 120 g alune de padure 30 g zahar, 3 linguri de apa, 4 g unt

Ingrediente garnitura: 300 g bureti

 

Mod de preparare:

Cured bine puiul, il presari cu sare si piper si il umpli cu fructele, legumele si untul. Ungi puiul

cu ulei de masline si il asezi intr-o tava. Adaugi supa de pui si vinul si il dai la cuptor pentru 45 de minu­te, intre timp, fierbi apa cu zaharul pana cand incepe sa faca bule, adaugi alunele, amesteci cu o paleta, pana cand zaharul se cristalizeaza pe suprafata alunelor.

Continua fiertul la foe mic, pana cand se ca-ramelizeaza tot zaharul.Adaugi untul si apoi rastorni totul pe o tava separand alunele una de cealalta.

Dupa ce s-au racit, le sfarami cu manerul unui cutit mare. Presari alunele caramelizate pe suprafata puiului umezita cu sosul din tava si dupa ce mai sta 5 mi­nute la cuptor il scoti si-1 aduci la masa cu legumele din interior sau alta garnitura preferata.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu vad rostul alunelor in reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.