Pui copt cu salata de cartofi

Printeaza

Pui copt cu salata de cartofi din: pui, sos de ardei iute, lime, cartofi noi, varza, morcov, ceapa rosie, smantana, otet din cidru, coriandru.

Ingrediente:Pui_copt_cu_salata_de_cartofi

  • 1 pui mare intreg, de circa 1,8 kg
  • 100 g sos de ardei iute
  • 1 liime, taiat in jumatate

pentru salata de cartofi:

  • 400 g cartofi noi, taiati bucati mici
  • 1/2 varza alba, tocata
  • 1 morcov mare, dat prin razatoare
  • 1 ceapa rosie mica, feliata
  • 2-3 lingurita de smantana
  • 2 linguri de otet din cidru sau din vin alb
  • coriandru tocat dupa gust

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Unge puiul cu sosul, asezonează, apoi lasă-l să se marineze, dacă timpul îţi permite. Pune jumătate de lime în cavitatea puiului.

Coace-I la cuptor, acoperindu-l frecvent cu zeama lăsată în tavă, timp de 1 oră şi 20 de minute; acoperă-l cu folie de aluminiu, dacă pielea se închide prea tare la culoare.

Fierbe cartofii în apă clocotită şi sărată, timp de 12-15 minute, până devin fragezi şi lasă-i să se zvânte câteva minute într-o strecurătoare.

Amestecă-i într-un bol cu zeama de la jumătatea de lime rămasă, cu restul ingredientelor, sare şi piper.

Serveşte salata caldă sau la temperatura camerei, alături de puiul copt, după ce ai pus deoparte, pentru marţi, 1 bucată de piept.

Pui copt cu salata de cartofi

Pui_copt_cu_salata_de_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.