Pui Balti

Printeaza

Cuvântul bălti denumeşte atât o metodă de preparare, cât şi un vas tradiţional care arată ca un wok cu două mânere.

Condimentele tradiţionale care sunt folosite la prepararea acestei mâncări sunt diferite amestecuri aromatice, specifice regiunii Kashmir (chimenul indian, schinduful şi cardamomul). In prezent, se foloseşte garam maşala şi ardei iuţi.

Puiul bălti nu necesită o preparare elaborată. Se face în felul următor: mai întâi, puiul se taie în tikka (bucăţi mici cât o îmbucătură), care se prăjesc în bălti, amestecând mereu, împreună cu ceapă, usturoi şi condimente aromatice. Apoi se adaugă supă de carne, pentru a obţine un sos mai gros, iar la sfârşit se presară coriandru.

Se mănâncă direct cu mâna, sosul curry fiind scos din bălti cu ajutorul unor bucăţi de lipie naan. De altfel, în asta constă şi farmecul acestei mâncări.

 

Pui Balti

Pui Balti

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.