Pui cu ananas si orez

Printeaza

O reteta de pui cu anans si orez din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, ghimbir, ceapa alba, vin alb, orez, piept de pui, ananas, sare si piper.

Ingrediente:Pui cu ananas si orez

  • ulei de masline
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei iute mic
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 2 buc ceapa alba
  • 200 ml vin alb, sec
  • 200 gr orez cu bob lung
  • 2 buc piept pui dezosat, fara piele
  • 1 buc ananas mare
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie ananasul in sferturi fara sa indepartezi frunzele. Scobeste miezul si taie-l cubulete. Lasa coaja de ananas la scurs pe un gratar. Taie pieptul de bui in cubulete mici, condimenteaza-le cu sare si piper, dupa gust, si prajeste-le in ulei incins timp de 7-10 minute pana cand se rumenesc.

Scoate cubuletele de pui intr-un castron tapetat cu hartie, care sa traga uleiul in surplus. Fierbe orezul si scurge-l. Curata ardeiul iute de seminte si toaca-l marunt alaturi de usturoi si ceapa. Caleste-le intr-o lingura de ulei incins timp de 5-6 minute, apoi toarna vinul alb. Lasa-le sa fiarba timp de 5 minute.

Adauga orezul fiert, ananasul taiat cubulete, carnea de pui si ghimbirul ras. Lasa-le sa fiarba impreuna timp de 2-3 minute. Daca il servesti ca aperitiv, umple cojile de ananas cu aceasta compozitie si serveste-le calde decorate cu menta proaspata.

Pui cu ananas si orez

Pui cu ananas si orez

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pui cu ananas si orez
  • pui cu orez si ananas
  • orez cu pui si ananas
  • orez cu ananas si pui
  • piept de pui cu ananas si orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.