Pudding în sos caramel

Printeaza

O reteta de pudding in sos caramel din: curmale, bicarbonat de sodiu, faina, zahar brun, produs tartinabil, albusuri, esenta de vanilie, zahar brun, sirop si crema de branza degresata.

Ingrediente:Pudding în sos caramel

  • 175 g curmale fara samburi
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 175 g faina pentru prajituri
  • 175 g zahar brun
  • 50 g produs tartinabil cu 70& grasime, plus un pic pentru uns
  • 2 albusuri
  • 1 lingura esenta de vanilie

pentru sos:

  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura sirop auriu
  • 3 linguri crema de branza degresata

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se unge uşor o tavă de 19 cm şi se tapetează cu hârtie. Se taie curmalele în bucăţi mari. Se pun într-o tigaie cu 200 ml de apă şi se dau în clocot, apoi se micşorează focul şi se fierb 5 minute, sau până când lichidul a fost complet absorbit.

Se încorporează bicarbonatul de sodiu. Se pun făina, zahărul, produsul tartinabil, albuşurile şi vanilia într-un castron şi se bat până când compoziţia se omogeni­zează şi se îngroaşă. Se adaugă curmale­le, apoi se toarnă compoziţia în tavă şi se netezeşte.

Se coace 35-40 de minute, până când aluatul a crescut şi s-a întărit. Pentru sos se pun zahărul, siropul şi crema de brânză într-o cratită şi se în­călzesc până când se topesc. Se taie puddingul în pătrate şi se serveşte cu sos.

Pudding în sos caramel

Pudding în sos caramel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. A fost bun puddingul cu sos caramel?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.