Pudding cald cu mere, afine si crema de vanilie
PrinteazaPudding cald cu mere, afine si crema de vanilie din: mere, afine, zahar tos, zeama si coaja de portocala, esenta de migdale, crema de vanilie, faina integrala, migdale macinate, unt, fulgi de migdale.
Ingrediente:
- 500 g mere, curatate si tocate
- 200 g afine
- 125 g zahar tos
- zeama si coaja rasa de la 1 portocala
- 1/2 lingurita esenta de migdale
- crema de vanilie pentru servit
Ingrediente pentru crusta crocanta:
- 175 g faina integrala
- 60 g migdale macinate
- 90 g unt racit, taiat cuburi
- 75 g zahar tos
- 30 g fulgi de migdale
Mod de prearare:
Incinge cuptorul la 200°C. Soteaza merele pe foc cu 2 linguri de apa, 5 min, pana incep sa se inmoaie. Ia vasul de pe foc, adauga afinele, zaharul tos, coaja si zeama de portocala, esenta de migdale si amesteca.
Portioneaza fructele in 6 boluri rezistente la cuptor sau pune intr-un vas de 1,7 litri. Pentru crusta crocanta combina faina si untul intr-un tocator electric pana cand are aspect de pesmet. Adauga zaharul si fulgii de migdale si combina.
Presara compozitia peste fructe si da la cuptor 20-25 min sau 30 min daca e vorba de un singur vas mare, pana cand se rumeneste usor. Serveste cu crema de vanilie calda.
Pudding cald cu mere, afine si crema de vanilie
Pofta buna!