Psarosoupa

Printeaza

PsarosoupaMajoritatea supelor de peşte specifice bazinului mediteraneean necesită mult timp pentru preparare; fără a mai pune la socoteală şi cât de costisitoare sunt.

Psarosoupa este deosebit de simplă, căci nu mai este nevoie să umplem oala cu peşte, crustacee şi scoici, ca la celelalte supe. Dimpotrivă, este o mâncare foarte modestă, pentru prepararea ei fiind nevoie de un singur fel de peşte.

Pentru a prepara psarosoupa vă trebuie un peşte cu carne albă şi tare, precum epinefelul, bibanul de mare sau peştele de stâncă. Peştele gras nu este bun pentru această supă delicată. Dacă peştii sunt mai mici, se lasă întregi; dacă nu, se taie bucăţi. Peştele se fierbe în apă, cu ceapă, morcovi, ţelină, cartofi şi câteva roşii pentru aromă şi se poate mânca imediat.

Ca şi supa bouillabaisse din Franţa, psarosoupa se poate servi în două vase separate: peştele şi legumele se aranjează pe un platou şi se stropesc cu puţin ulei de măsline extravirgin şi un strop de suc de lămâie, iar zeama se mai fierbe cu puţin orez. La sfârşit, se îngroaşă cu avgolemono, un amestec cremos şi acrişor obţinut din ouă şi suc de lămâie.

Preparată nepretenţios din ingrediente proaspete, psarosoupa constituie o ilustrare perfectă a artei culinare greceşti.

Psarosoupa_08

Psarosoupa

 

Psarosoupa

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • Psarosoupa mail

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.