Prune cu smantana si nuci
PrinteazaPrune cu smantana si nuci din: prune, zahar, coaja de portocala, suc de portocale, rozmarin, smântână semidegresată, nuci.
Ingrediente:
- 450 g de prune, tăiate în bucăţi
- 1/4 ceaştcă de zahăr
- coaja de la o portocală rasă
- suc de portocale proaspăt stors (aproximativ 1/4 ceaşcă)
- 1/4 linguriţă de rozmarin tocat
- 1/2 ceaşcă de smântână semidegresată
- 2 linguri de nuci pisate
Mod de preparare:
Pune prunele într-o tavă, la foc mare. Adaugă zahărul, coaja de portocale, sucul de portocale şi rozmarinul. Din momentul în care fructele încep să lase zeamă, iar zahărul se topeşte, mai ţine pe foc încă 2 minute.
Inchide aragazul. (Timpul total ar trebui să fie de aproximativ 4 minute.) Lasă prunele la răcit pentru 10 minute, după care aşază-le în 4 castroane mici.
Fierbe, la foc mare, sucul rămas în tigaie. Lasă până când compoziţia se mai îngroaşă şi devine siropoasă; circa 1 minut. Ar trebui să obţii aproape 2 linguri de sirop.
Toarna în fiecare castron cu prune câte 2 linguri de smântână, apoi puţin sirop. Presară 1 1/2 linguriţă de nuci peste fiecare porţie. Serveste acest desert cu un pahar de suc natural.
Prune cu smantana si nuci
Pofta buna!