Prune cu smantana si nuci

Printeaza

Prune cu smantana si nuci din: prune, zahar, coaja de portocala, suc de portocale, rozmarin, smântână semidegresată, nuci.

Prune_cu_smantana_si_nuci

Ingrediente:

  • 450 g de prune, tăiate în bucăţi
  • 1/4 ceaştcă de zahăr
  • coaja de la o portocală rasă
  • suc de portocale proaspăt stors (aproximativ 1/4 ceaşcă)
  • 1/4 linguriţă de rozmarin tocat
  • 1/2 ceaşcă de smântână semidegresată
  • 2 linguri de nuci pisate

Mod de preparare:

Pune prunele într-o tavă, la foc mare. Adaugă zahărul, coaja de portocale, sucul de portocale şi rozmarinul.  Din momentul în care fructele încep să lase zeamă, iar zahărul se topeşte, mai ţine pe foc încă 2 minute.

Inchide aragazul. (Timpul total ar trebui să fie de aproximativ 4 minute.) Lasă prunele la răcit pentru 10 minute, după care aşază-le în 4 castroane mici.

Fierbe, la foc mare, sucul rămas în tigaie. Lasă până când compoziţia se mai îngroaşă şi devine siropoasă; circa 1 minut. Ar trebui să obţii aproape 2 linguri de sirop.

Toarna în fiecare castron cu prune câte 2 linguri de smântână, apoi puţin sirop. Presară 1 1/2 linguriţă de nuci peste fiecare porţie. Serveste acest desert cu un pahar de suc natural.

Prune cu smantana si nuci

Prune_cu_smantana_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.