Proteinele vegetale, un plus pentru sanatate

Printeaza

O dietă echilibrată se bazează în primul rând pe varietatea de alimente care să ofere corpului nostru vitaminele, fibrele şi proteinele de care are nevoie.

Proteinele joacă un rol extrem de important în buna funcţionare a organismului, având un rol esenţial în menţinerea echilibrului hormonilor, pielii, părului şi musculaturii, acţionând ca un combustibil pentru organism în producerea de energie.

Principalele surse de proteine rămân carnea peştele, însă le putem găsi în mare proporţie şi in alte alimente precum cerealele şi leguminoasele, mai ales că în ultima vreme din ce în ce mai multe persoane îmbrăţişează dieta vegană.

Leguminoasele precum lintea, mazărea, fasolea, năutul sau soia, nu ar trebui să lipsească din meniul nostru, fiind cele mai bogate produse vegetale în proteine. Năuţul conţine aproximativ 28% proteine, iar soia aproximativ 50%.

Calitatea proteinelor se stabileşte în funcţie de cantitatea de aminoadzi şi gradul acestora de digerare, intiicatori care ne arată ca cea mai bună proteină pentru organismul uman este proteina din ou.

Cerealele precum grâul, secara, orzul, ovăzul, porumbul, meiul sau orezul, consumate simplu, fără adaos suplimentar de zahăr, pot să ne ofere aportul de energie, nutrienţi şi proteine de care are nevoie organismul nostru.

Berea poate contribui la rândul ei, printr-un consum moderat, la asigurarea de nutrienţi necesari organismului, fiind produsă în totalitate din ingrediente naturale: drojdie de bere, apă, hamei şi cereale.

Deşi cel mai des întâlnită cereală folosită la fabricarea berii este orzul, maeştrii berari, pentru a obţine gustul şi aroma dorite, aleg de multe ori să includă în reţetele de fabricare şi alte cereale: grâu, orez, porumb sau ovăz.

Indiferent de tipul lor, cerealele rămân o importantă sursă de proteine.

 

Proteinele vegetale, un plus pentru sanatate

Proteinele vegetale, un plus pentru sanatate

Sumar
recipe image
Nume reteta
Proteinele vegetale
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.