Prospetimea pestelui

Printeaza

Prospetimea peștelui este esențială pentru a asigura un gust delicios și siguranța alimentară. Pentru cei care apreciază fructele de mare sau peștele ca o sursă de proteine sănătoase, este crucial să înțeleagă cum să identifice și să mențină peștele proaspăt. Acest articol vă va ghida prin secretele prospetimii peștelui și vă va oferi sfaturi pentru a vă bucura de o masă delicioasă și sănătoasă.

Fructele de mare

Cele proaspete au un miros uşor sărat, ca apa mării. Asigură-te că nu prezintă urme de mucilagiu, nu sunt pătate, rupte sau sparte.

Scoicile trebuie să fie închise (cele deschise sunt deja moarte), iar ochii crustaceelor trebuie să fie proeminenţi şi lucioşi. Nu cumpăra fructe de mare îngheţate, care prezintă în pachet cristale de gheaţă.

Ambalajul trebuie să fie umed şi etanş.

Peşte file

Fileurile proaspete de peşte trebuie să aibă un miros proaspăt şi discret, iar carnea trebuie să fie elastică şi suculentă. în cazul în care observi că fileurile au marginile maro sau sunt uscate, nu cumpăra, căci sunt vechi.

In cazul în care cumperi fileul congelat, ai grijă ca ambalajul să fie închis etanş şi să nu prezinte urme de lichid în pachet.

Peşte proaspăt

Acesta poate fi recunoscut după ochi. Atunci când este proaspăt, peştele are ochii strălucitori şi clari, iar bronhiile sunt roşii. Solzii trebuie să fie curaţi, lucioşi, în nuanţe metalice şi să se desprindă cu greu de piele.

Peştele alterat are textura moale, lipicioasă şi cu pete închise la culoare.

Peştele refrigerat se păstrează la o temperatură de la -1°C la +5°C.

Fructele de mare sunt bogate în vitamina B12 care ajută sistemul nervos. Acestea oferă organismului cantităţi esenţiale de fier şi minerale cum ar fi potasiu şi magneziu.

Prospetimea pestelui

Prospetimea pestelui

 

 

 

 

 

 

Savurati!

 

 

 


poate iti place si:

Clatite cu peste si fructe de mare

Clatite cu peste si fructe de mare

Clatite cu peste si fructe de mare din: faina, albus, lapte, chives, sare, piper, ulei, ceapa, bulion, scoici, faina de porumb, creveti, mustar, nucsoara. Ingrediente: 125 g faină albă 1 albuş 300 ml lapte degresat 2 linguri chives, tocate sare şi piper negru 1 lingură ulei pentru uns Pentru umplutură: 50 g ceapă, tocată mărunt […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.