Prosecco

Printeaza

ProseccoProsecco este unul dintre vinurile spumante tradiţionale ale Italiei, un vin sec sau demisec produs în regiunea Veneto din nord-estul ţării.

Apelaţiunea de origine a celui mai bun prosecco este numele dificil de reţinut prosecco di Valdobbiadene, primul termen desemnând atât varietatea de struguri, cât şi vinul respectiv.

In trecut, prosecco era un vin de calitate în general modestă. Deşi era în esenţă un vin sec, el avea deseori o aromă artificială de tutti-frutti, care nu îi încuraja pe cunoscători să îl ia în serios.

In ultimii ani, calitatea sa a fost substanţial îmbunătăţită, vinul devenind un aperitiv îndrăgit, atât în Italia, cât şi în străinătate, într-o măsură tot mai mare.

Vinul nu se produce prin metoda tradiţională folosită în cazul şampaniei, ci devine spumant printr-o procedură numită charmat, prin care o mare cantitate de vin în butoi e fermentată a doua oară, pentru ca vinul sâ fie abia apoi îmbuteliat sub presiune.

Prosecco constituie ingredientul de bază al cocktailului aperitiv bine cunoscut sub numele de Bellini, o specialitate regională a barurilor din Veneţia.

Cocktailul se prepară din prosecco amestecat cu suc de piersici.


Poate iti place si:

Summer Drink cu rosie, portocala si prosecco

Summer Drink cu rosie, portocala si prosecco din: suc de rodie (proaspăt stors sau cumpărat), suc de portocala, coajă de portocală, zahar, apa de trandafiri, prosecco, cuburi de gheaţă cu seminţe de rodie. Ingrediente: 2 căni suc de rodie (proaspăt stors sau cumpărat) sucul de la o portocală puţină coajă de portocală rasă zahăr (după preferinţă sau cât este de […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.