Profiterol cu frisca

Printeaza

Profiterol cu frisca din: faina, unt, oua, zahar, lapte, ciocolata, frisca.

Ingrediente:Profiterol cu frisca

  • 100 g făină
  • 100 g unt
  • 3 ouă
  • o lingură zahăr
  • 100 ml lapte
  • un praf sare
  • 100 g ciocolată
  • 100 ml apă
  • 250 ml frişca lichidă foarte rece

 

Mod de preparare:

Se pune întâi untul la topit şi apoi se adaugă apa, laptele, sarea. După ce a ajuns la punctul de fierbere, se trage de pe foc, se pune făina dintr-odată, se amestecă energic şi se repune pe foc să se usuce.

Se transferă aluatul într-un vas, se pun ouăle, unul după altul, amestecând bine după fiecare. Se aşază mici grămăjoare în tava tapetată cu hârtie şi se coc 25 de minute.

După răcire, se taie un căpăcel şi se umplu cu frişca rece bine bătută.

Se stropesc cu ciocolata topită cu 100 ml apă şi se servesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.