Profiterol cu ciocolata si crema de zmeura

Printeaza

Profiterol cu ciocolata si crema de zmeura din: gogosele, smantana, zmeura, zahar, apa, unt, faina, oua, sare, ciocolata, sos de zmeura. fara poza

Ingrediente pentru profiterol:Profiterol cu ciocolata si crema de zmeura

  • 6 gogosele
  • 100 ml smantana dulce
  • 100 g zmeura
  • 30 g zahar

Ingrediente pentru gogosele:

  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • 80 g unt
  • 100 g faina
  • 3 oua
  • sare

Ingrediente pentru glazura:

  • 100 g ciocolata menaj
  • 3 linguri smantana dulce
  • 30 g zahar si sos de zmeura pentru decor

Mod de preparare:

Pregatesti gogoselele, pui apa la fiert cu untul, zaharul si un varf cutit de sare. Cand da in clocot, adaugi faina toata dintr-o data, ridici vasul de pe foc si amesteci sa nu se faca cocoloase. Pui din nou pe foc vasul si amesteci aluatul pana se desprinde de pe cratita. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi ouale unul cate unul amestecand continuu.

Din aluatul obtinut asezi cu spritul pe o tava unsa gramajoare. Le coci la foc potrivit 25-30 de minute, apoi le lasi sa se raceasca si le tai pe jumatate.

Pregatesti crema, pasezi zmeura cu zaharul. Bati bine 100 ml smantana si o incorporezi in sosul de zmeura. Pui compozitia intr-un pos si umpli gogoselele.

Pregatesti glazura, topesti pe foc mic ciocolata rasa impreuna cu 3 linguri smantana. Cand ciocolata s-a racit, o torni peste profiterol si presari cele 30 g de gr de zahar. Pui profiterolul la frigider pentru 2 ore inainte de servire, cand decorezi cu sos de zmeura.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.