Produse traditionale occidentale

Printeaza

Crema de lamaie

“Lemon curd” este un produs tradiţional englezesc care se mânca în trecut împreună cu „scones” (un alt produs tradiţional – un fel de brioşe mai dense şi mai puţin dulci, asociate cu ora ceaiului), dar în zilele noastre se foloseşte şi ca umplutură pentru tarte, plăcinte, torturi.

In Anglia o poţi cumpăra gata făcută, dar e foarte uşor de pregătit acasă.

Se bat două ouă mari cu sucul şi coaja rasă de la o lămâie, se adaugă 75g de zahăr şi 50g de unt tăiat cubuleţe, apoi se fierbe totul în baie de aburi (într-un bol termorezistent, pus deasupra unei oale în care clocoteşte apa). Se amestecă din când în când, până se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Ţine aproape o săptămână, la frigider.

Extractul de vanilie

Reprezintă varianta sănătoasă, adevărată, aromată a esenţei de vanilie (care, dacă te uiţi pe lista de ingrediente, vei observa că nu conţine vanilie, ci doar „aromă de vanilie”).

E un alcool tare (de obicei vodcă), infuzat cu păstaie de vanilie, care se foloseşte în prăjituri, creme, îngheţate (alcoolul se evaporă în timpul coacerii, aşa că nu trebuie să ai grijă când îl foloseşti în preparatele pentru copii).

Sos Tabasco

Este cel mai cunoscut sos de ardei iute, în lumea anglo-americană.

Este făcut din ardei iute, oţet, sare şi este maturat în butoaie de stejar timp de trei ani. Se foloseşte în dressinguri pentru salate, în sandvişuri, turnat peste friptură, dar şi în cocktailuri (Bloody Mary).

E foarte iute pentru gustul românesc, deci trebuie turnat cu grijă. Se găseşte în majoritatea supermarketurilor, la raionul de sosuri si condimente.

Biscuiti Amaretti

Biscuiţii italieni, dulci-amărui şi crocanţi la exterior, sunt acompaniamentul perfect la o ceaşcă de espresso. Fiind făcuţi doar din migdale măcinate, zahăr, albuş şi Amaretto (un lichior din sâmburi de caise), reprezintă un desert-minune pentru cei care au intoleranţă la gluten.

Ajunge doar să-i combini cu nişte fructe de pădure proaspete şi cu o lingură de frişca. La noi se găsesc în magazinele care vând delicatese italieneşti.

Marshmallows sunt bezelele americane: moi, colorate, care se topesc în gură. Opun o uşoară rezistenţă în gură, datorită gelatinei (nu au albuş), dar cantitatea de zahăr e la fel de mare şi sunt la fel de nepotrivite pentru o dietă echilibrată (în plus, cele colorate au şi o grămadă de E-uri). încearcă să rezişti la insistenţele copiilor şi să le cumperi doar la ocazii specijje.

Celery

O legumă cu tije verde-deschis, crocante, din familia ţelinei. Tradus în mod greşit cu „tulpini de ţelină”, celery se foloseşte în baza pentru supe, dar şi crud, în salate.

In bucătăria anglo-americană este mult mai des folosit decât ţelina (“celeriac”), care apare mai mult în reţete de piure (în combinaţie cu cartofi).

 

Produse traditionale occidentale

Produse traditionale occidentale

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.