Prepelite la tava cu vin

Printeaza

Prepelite la tava cu vin din: prepeliţe, unt, foi de viţă, slănină, vin, piper, sare.

Ingrediente:Prepelite la tava cu vin

  • 10-12 prepeliţe
  • 100 g unt
  • 10-12 foi de viţă
  • 200 g slănină
  • 400 ml vin
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli bine prepeliţele, le freci cu piper măcinat şi le presari cu puţină sare. Le acoperi cu felii subţiri de slănină şi le înveleşti în frunze de viţă unse cu unt, pe care le prinzi cu scobi­tori sau le legi cu aţă groasa.

Le aşezi una lângă alta în tava unsă cu unt, torni puţină apă şi acoperi tava cu folie de aluminiu. O intro­duci în cuptor, la foc mediu.

După 30 de minute, scoţi tava, îndepărtezi folia şi stropeşti prepeliţele cu sosul din tavă şi cu vinul. Introduci din nou tava în cuptor, pentru 10 minute.

Probezi dacă s-a pătruns carnea, apoi îndepărtezi foile de viţă, slănina şi aduci friptura la masă pe un platou.

Serviti cu salata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.