Prepelite inabusite

Printeaza

Prepelite inabusite

Ingrediente:Prepelite inabusite

  • 2 prepeliţe
  • 125 g unt
  • 50 g slănină
  • foi de vită
  • ceapă
  • 1/2 pahar de vin
  • 1 foaie de dafin
  • 3 roşii
  • 1 lingură coniac
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţăm prepeliţele, le prăjim. Le dăm sare şi piper. Le învelim în frunză de viţă şi în slănină, ca pe prepeliţele fripte, intr-o cratiţă prăjim în unt ceapa tocată, punem prepeliţele, adăugăm vin alb, coniac, foi de dafin, sare şi piper.

Putem pune şi roşii fără pieliţă şi fără seminţe. Acoperim cratiţa şi lăsăm prepeliţele pe plită sau în cuptor să se frigă înăbuşit la foc iute. Cînd scade sosul, prepeliţele sînt gata, adică, cu totul, după 15-20 mi­nute.

Putem servi cu mazăre tînără (boabe) fiartă, adăugată în sosul lor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.