Prepelite in aspic cu garnitura de foi de salata

Printeaza

Prepelite in aspic cu garnitura de foi de salata

Ingrediente:Prepelite in aspic cu garnitura de foi de salata

  • 6 prepeliţe
  • 300 g ficat
  • 30 g ulei
  • 80 g unt
  • sare
  • piper
  • 1/2 l aspic Madera
  • 18 forme de tarte ovale
  • 3 salate verzi

 

Mod de preparare:

Prepeliţele se frig înăbuşit şi se dau la rece. Ficatul se sotează cu ceapă, se dă prin sită şi se montează  cu unt şi piper pisat.

Aspicul se topeşte. Se aşază formele de tarte şi se toarnă în ele cîte 1/2 lingură de aspic, apoi se dau la rece. Cînd s-au gelatinat se decorează cu feliuţe de ridichi şi verdeaţă, se pun apoi ficatul şi carnea de prepeliţe tăiate julien, se umplu cu aspic şi se dau la frigider.

Cînd s-a gelatinat, se răstoarnă pe canapele de fran­zelă (cruton), se aşază pe un platou şi se garniseşte cu foi de salată.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place carnea de prepelita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.