Prepelite fripte

Printeaza

Prepelite fripte din: prepelite, slanina, foi de vita, untura, crutoane, sare si piper.

Ingrediente:Prepelite fripte

  • 2 prepelite
  • 50 g slănină
  • foi de vită
  • 1 lingură untură
  • 6 crutoane
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Curăţăm şi pirlim iute prepeliţele. Le stergem cu o cîrpă. Apoi le dăm sare şi piper.

Invelim prepeliţa într-o foaie de viţă, punem pe piept o felie de slănină afumată sau proaspătă şi, cu o frigăruie subtire, prinzînd totodată şi slănina, astfel cît picioarele să stea lipite de trup.

Punem prepeliţele într-o tavă unsă cu unt sau cu untură şi le frigem ia cuptor încins, cu 10—12 minute înainte de a servi masă.

Dacă cuptorul nu este destul de firbinte, punem la urmă prepeliţele pe plită şi le frigem, întorcîndu-le pe o parte pe alta, pînă capătă culoare frumoasă.

In acest timp pregătim crutoane prăjite pe care le aşezăm într-o farfurie, iar deasupra lor punem cîte o prepeliţă, după ce îi scoatem frigăruia.

Luăm cu o lingură grăsimea din tavă, iar sucul rămas îl turnam peste prepeliţe.

Servim cu cartofi prăjiţi, cartofi pai şi salată.

Putem servi prepeliţele cu piure de cartofi aranjat ca o piramidă, pe o farfue rotundă.

Deasupra aşezăm prepeliţele cu pieptul în sus. Turnăm sosul peste vînat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.