Prepelite delicioase

Printeaza

O reteta simpla de prepelite delicioase din: prepelite, slnina, snitele de vitel, sunca, ceapa, unt, vin alb, supa de carne, faina, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Prepelite delicioase

  • 2 prepeliţe
  • 50 gr slănină mai puţin grasă
  • 2 şniţele subţiri de viţel
  • 4 felii de şuncă
  • 1 ceapă
  • 80 gr unt
  • 1 /2 vin alb de masă
  • 1/4 l supă de carne
  • 1 lingură de făină
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Prepeliţele le spălăm şi le curăţăm bine, le învelim în slănină, le punem sare şi piper şi le învelim în şniţelele de viţel, iar apoi le legăm cu aţă. In vasul, rumenim ceapa tăia­tă mărunt, adăugăm prepeliţele şi le frigem pe ambele părţi.

Turnăm apoi peste ele supa fierbinte şi fierbem în­fundat 60 minute, la foc mic. Când carnea este gata, o scoatem, dăm jos slănina şi şniţelele de viţel, iar prepeliţele le lăsăm la căldură. Car­nea de viţel şi slănina le tăiem mărunt sau le tocăm şi le punem în supă.

Punem acum prepeliţele în va­sul, cu untul şi turnăm deasu­pra sosul. Punem puţină făină în supă, pe care o turnăm apoi în vasul şi fierbem înăbuşit încă 10 minute. La sfârşit adăugăm sucul de lămâie şi prepeliţele le servim cu sos.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.