Prepelita la tava

Printeaza

Prepelita la tava din: prepelite, foi de vita, slanina, unt, vin, coniac, sare.

Ingrediente:Prepelita la tava

  • 3 prepeliţe
  • 5 foi de viţă
  • 3 felii de slănină
  • 100 g unt
  • 1 pahar de vin sau supă de oase
  • 1 lingură de coniac
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepeliţele se jumulesc, se pârlesc, se şterg, li se scot intestinele şi plămânii, acestea se aruncă, oprindu-se doar ficatul, care se introduce în prepeliţa curăţată. Se sărează şi se piperează, apoi fiecare prepeliţă se înveleşte în frunză de viţă unsă cu unt şi apoi peste viţă se pune o felie de slănină, lată cât mărimea prepeliţei, bătută puţin.

Prepeliţele astltfel pregătite se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se introduc în cuptorul încins. Se frig 20-25 minute şi, din când în când, se stropesc cu sosul din tavă. Când sunt aproape gata, se stiiing cu vin, cu o lingură de coniac şi cu un pahar de supă de oaase.

La final, se scot din tavă, iar sosul se lasă să scadă pâână rămân aproximativ 5-6 linguri. (Dacă sosul este prea mult, nu are gust bun). Se servesc pe un platou rotund, cu garnitură de orez, aşezat la mijloc, ca o piramidă, în jurul cănuia se aranjează prepeliţele (fără slănină), cu pieptul în sus, iar pe deasupra se toarnă sosul.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.