Prepelita cu vinegreta

Printeaza

Prepelita cu vinegreta din: prepelite, sare, piper, struguri, ulei, ceapa, usturoi, dafin, otet, costita, lamaie.

Ingrediente:Prepelita_cu_vinegreta

  • 4 prepeliţe curăţate
  • sare
  • piper
  • 150 g struguri de vin fără sâmburi
  • 100 ml ulei de măsline
  • 4 cepe
  • 10 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 6 linguri de oţet de sherry
  • 16 felii de costită
  • felii de lămâie pentru ornat

 

Mod de preparare:

Prepeliţele se sărează şi se piperează. Strugurii se curăţă şi se taie în jumătăţi.

Se încinge jumătate din ulei într-o tavă de friptură, in care se prăjesc apoi prepeliţele. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie mărunt.

Uleiul rămas se încinge într-o tigaie, în care se călesc apoi ceapa şi usturoiul până devin sticloase. Se adaugă frunzele de dafin şi se prăjesc un minut împreună cu amestecul.

Mixul din tigaie, împreună cu sarea, piperul şi oţetul se adaugă peste prepeliţe. In continuare, în aceeaşi tigaie se prăjesc feliile de costită.

Se lasă prepeliţele să fiarbă la foc mic, cu capac. Apoi se taie în patru, se ornează fiecare bucată de prepeliţă cu câţiva struguri şi cu o bucată de costiţă şi se servesc cu felii de lămâie.

Prepelita cu vinegreta

Prepelita_cu_vinegreta

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.