Preparate traditionale: toba cu aspic

Printeaza

Toba cu aspic din: carne, slanina, sorici, limba, sare.

Ingrediente:Toba cu aspic

  • stomacul porcului
  • 1 kg carne slabă (de la curăţarea muşchiului)
  • şorici
  • slănină
  • picioare de porc
  • limbă
  • 1 lingură de sare

 

Mod de preparare:

Pârliţi picioarele de porc, înlăturaţi unghiile cornoase, frecaţi uşor cu mălai, puneţi-le la fiert în apă care clocoteşte. Aruncaţi prima apă. Separat, puneţi la fiert cu apă rece limba, şoriciul şi carnea.

Daţi în clocot, aruncaţi apa umpleţi vasul cu apă rece. Fierbeţi totul 60 minute, treceţi picioarele in acest vas şi fierbeţi încet pana când carnea se desprinde de pe os. Săraţi.

Zeama de carne trebuie sa scada la 1/4 din cantitatea iniţială, şoriciul să fie bine fiert, lichidul sa se lipeasca de degete. Scurgeţi zeama, vânturaţi-o bine, lăsaţi-o deoparte.

Tăiaţi carnea pătrate mari, taiaţi şori­ciul fâşii; lăsaţi limba întreagă; tăiaţi slănina cubuleţe; alegeţi carnea de la picioarele fierte. Cu toate acestea umpleţi stomacul porcului, aşezandu-le in straturi.

Lasaţi limba întreagă, puneţi-o în mijlocul tobei. Umpleţi cu zeamă, coaseţi toba cu aţa groasă si fierbeţi-o la foc mic. Lăsaţi-o să se răcească, puneţi-o intre scânduri şi aşe­zaţi deasupra un bolovan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.