Preparate gourmet: Scoici Saint-Jacques

Printeaza

Scoici Saint-Jacques din: scoici, ceapa, bulion, ciuperci, sos Bechamel, unt, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Preparate gourmet: Scoici Saint-Jacques

  • 1 kg scoici
  • 1 ceapă
  • 2 linguri cu bulion
  • 1/2 kg ciuperci
  • 1 cană cu sos Bechamel
  • 1 lingură cu unt
  • sare
  • piper măcinat
  • pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Spălaţi scoicile şi le scurgeţi în strecurătoare, apoi le puneţi pe o tavă fierbinte (sau pe plită) unde le ţineţi până când se deschid.

Scoateţi partea cărnoasă din cochilie şi strângeţi într-un vas cu apă rece pentru 1/4 oră. Lăsaţi cochiliile deoparte.

Puneţi la fiert 2 1 de apă într-un vas mai mare, puneţi scoicile să fiarbă cu puţină sare. După 1/4 oră le scoateţi în castron adânc.

Faceţi un sos din ceapă tocată, călită în unt până devine transparentă. Stingeţi cu bulion desfăcut în apă caldă, adăugaţi ciupercile fierte şi tocate mărunt, sare şi piper măcinat. Fierbeţi sosul 1/4 oră, stingeţi focul, lăsaţi să se răcorească.

Amestecaţi sosul de ciuperci cu sosul Bechamel. Omogenizaţi scoicile tocate şi amestecate cu cele două sosuri: cel de ciuperci şi sosul alb.

Serviţi cu pâine prăjită şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.