Preparate gourmet: Scoici Saint-Jacques
PrinteazaScoici Saint-Jacques din: scoici, ceapa, bulion, ciuperci, sos Bechamel, unt, sare, piper, patrunjel.
- 1 kg scoici
- 1 ceapă
- 2 linguri cu bulion
- 1/2 kg ciuperci
- 1 cană cu sos Bechamel
- 1 lingură cu unt
- sare
- piper măcinat
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Spălaţi scoicile şi le scurgeţi în strecurătoare, apoi le puneţi pe o tavă fierbinte (sau pe plită) unde le ţineţi până când se deschid.
Scoateţi partea cărnoasă din cochilie şi strângeţi într-un vas cu apă rece pentru 1/4 oră. Lăsaţi cochiliile deoparte.
Puneţi la fiert 2 1 de apă într-un vas mai mare, puneţi scoicile să fiarbă cu puţină sare. După 1/4 oră le scoateţi în castron adânc.
Faceţi un sos din ceapă tocată, călită în unt până devine transparentă. Stingeţi cu bulion desfăcut în apă caldă, adăugaţi ciupercile fierte şi tocate mărunt, sare şi piper măcinat. Fierbeţi sosul 1/4 oră, stingeţi focul, lăsaţi să se răcorească.
Amestecaţi sosul de ciuperci cu sosul Bechamel. Omogenizaţi scoicile tocate şi amestecate cu cele două sosuri: cel de ciuperci şi sosul alb.
Serviţi cu pâine prăjită şi vin alb.
Pofta buna!