Preparate culinare

Printeaza

Deşi la origine este o mâncare rusească, coulibiac a fost preluat de eleganta gastronomie franţuzească, în secolul XIX.

In Rusia, coulibioc era o pierogie, adică o plăcintă mai festivă. în perioada celui de-al doilea Imperiu Francez, însă, un bucătar francez a recunoscut în el o variantă a somonului en croute.

Pentru acest fel de mâncare se poate folosi orice fel de peşte sau chiar carne de pui, dar în mod tradiţional se foloseşte somonul.

Peştele se coace într-un înveliş din aluat dospit, care se poate umple şi cu orez, ciuperci, ceapă şi ouă fierte tari, umplutura fiind aşezată în straturi.

In bucătăria rusească, în tocul orezului se folosea de obicei kasho, un terci de hrişcă.

In Franţa, coulibiac a dat naştere unei noi tradiţii. Aici, el se serveşte pe un platou în formă de peşte, iar coca este mai uşoară şi mai pufoasă, fiind făcută cu ouă.

 

Preparate culinare

Preparate culinare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.