Prepararea la gratar

Printeaza

Prepararea la gratar

  • grosimea bucăţilor de carne: 4 cm pentru carne de vită şi cel mult 1,5-2 cm pentru carne de viţel, porc şi miel;
  • toate bucăţile de carne se ung cu grăsime înainte de a fi puse pe grătar, protejându-le de căldura puternică;
  • înainte de a fi pusă pe grătar, carnea se împănează sau se bardează (se îmbracă carnea cu felioare de slănină proaspătă sau uşor sărată şi se fixează pe carne cu mici legături de sfoară subţire).
  • carnea se frige pe o parte, apoi se întoarce pe partea cealaltă, fără a o înţepa;
  • atât preparatele pe grătar, cât şi cele la frigare (frigărui) nu trebuie să aştepte, ci trebuie servite imediat. Ele se sărează numai înainte de servire.

In ceea ce priveşte pregătirea legumelor pe grătar, mai întâi trebuie să avem grijă ca toate legumele să fie proaspete, bine coapte şi de mai multe feluri: vinete, dovlecei, roşii, ardei graşi, ceapă roşie.

Roşiile se taie în două, iar celelalte nu mai mult de 0,5 cm. Apoi se marinează într-un amestec de 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri oţet balsamic sau suc de lămâie, câţiva căţei de usturoi tocaţi mărunt, pătrunjel tocat fin, cimbru, sare, piper.

Legumele se aşază pe grătarul încins şi se frig astfel: vinete – 5-7 minute; dovlecel, ceapă -10 minute, ardei – 16 minute. Când sunt gata, se aşază în farfurii, peste care se presară sare, piper, usturoi fin tocat, pătrunjel şi se toarnă câteva picături de ulei de măsline extravirgin.

 

Prepararea la gratar

Prepararea la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.