Praz umplut cu surimi si ricotta

Printeaza

Praz umplut cu surimi si ricotta din: praz, surimi, ricotta, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper, unt, smantana, oua, parmezan, pesmet si frunze de ruccola.

Ingrediente:Praz_umplut_cu_surimi_si_ricotta

  •  6 fire praz
  • 300 g surimi
  • 250 g urdă sau ricotta
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriță coajă de lămâie rasă
  • 3 lingurițe suc de lămâie
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns forma
  • 150 ml smântână dulce
  • 300 ml smântână fermentată
  • 2 ouă
  • 100 g parmezan ras
  • 50 g pesmet
  • frunze de ruccola pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se taie părțile verzi și capetele de praz. Partea albă din mijloc se taie în două și se spală; se opărește în apă clocotită cu sare cca 3 min. Se scurge prazul și se trece prin jet de apă rece, apoi se lasă să se scurgă bine.

Se scoate cu grijă miezul, astfel încât să mai rămână numai primele 2 straturi de foi – iau astfel naștere niște tuburi asemănătoare cu pastele cannelloni.

Se taie fâșiuțe surimi; se amestecă împreună cu miezul de praz tocat. Se amestecă ricotta cu unt, suc și coajă de lămâie, se înglobează în com­poziția de surimi. Se sărează și se piperează. Se umplu tuburile de praz cu această compoziție.

Se unge cu unt forma și se așază înăuntru prazul umplut. Într-un castron se amestecă cele două sortimente de smântână împreună cu ouăle și 3 linguri de parmezan. Se toarnă peste praz.

Restul de parmezan se amestecă împreună cu pesmetul și se presară peste praz. Se coace 25-30 min. în cuptorul încins la  170 °C. Se servește fierbinte, cu frunze de ruccola.

Praz umplut cu surimi si ricotta

Praz_umplut_cu_surimi_si_ricotta

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta e o reteta foarte interesanta, chiar interesanta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.