Praz umplut cu icre

Printeaza

Praz umplut cu icre 

Pentru : 18 persoane

Ingrediente:Praz umplut cu icre

  • 18 fire praz
  • 250 g ulei
  • 120 g icre tescuite
  • lămîie
  • 2 felii franzelă
  • salată verde
  • măsline pentru ornare

 

Mod de preparare:

Prazul se pregăteşte în segmente ca în reţeta anterioară şi se prepară pentru umplut.

Se prepară salata de icre de crap sau ştiucă, se amestecă cu franzela muiată şi stoarsă.

Untdelemnul se introduce în prepararea salatei cîte puţin (se picură) ca la maioneză, amestecîndu-se compoziţia. între timp, se picură zeama de lămîie, corespunzător. Se umplu apoi tuburile de praz care se aşa­ză pe verticală montîndu-se cîte o măslină în capul tubului.

Prazul umplut se unge cu untdelemn, pentru un aspect frumos.

Varianta cu icre negre se prepară la fel ca cea de mai sus numai că se ames­tecă salata de icre cu migdale dulci (30 bucăţi), prăjite şi curăţate care apoi se pisează foarte bine.

Preparatul este un antreu deosebit.

Se garniseşte cu verdeaţă, măsline, şi feliuţe de lămîie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.