Praz umplut cu carne

Printeaza

Praz umplut cu carne din: carne de porc, praz, paine, cartof, morcov, ceapa, usturoi, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, ardei capia, otet de vin.

Ingrediente:Praz_umplut_cu_carne

  • 600 g carne de porc
  • un kilogram praz
  • o felie de paine
  • un cartof
  • un morcov
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 300 ml smantana
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ardei capia
  • otet de vin

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se taie bucăţi, se spală şi se dă prin maşina de tocat. Se pune într-un bol şi se introduce la rece. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.

Morcovul şi cartoful se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se pun peste carne împreună cu ceapa şi usturoiul, pâinea înmuiată în apă rece, apoi stoarsă şi fărâmată.

Se amestecă totul bine, adăugând sare, piper şi pătrunjel tocat după gust. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală, se taie bucăţi potrivit de lungi şi la fiecare se scoate mijlocul, lăsând doar două foi.

Se umplu tuburile goale cu carne, se aşază într-o tavă presărată cu mijlocul de la tuburile de praz tocate mărunt, sare, piper şi apă cât să ajungă la jumătatea tuburilor.

Se stropesc cu puţin ulei, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii şi carnea este gata.

Se servesc calde, cu smantana sau cu  salata de ardei capia copti, otet si ulei.

Praz umplut cu carne

Praz_umplut_cu_carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.