Praz picant cu ghimbir

Printeaza

Praz picant cu ghimbir din: praz, otet, zahar, sare grunjoasa, coriandru, piper, ghimbir, dafin, ardei iuti.

Ingrediente:Praz picant cu ghimbir

  • 500-600 g praz
  • 2 căni cu oţet de vin
  • 1 cană cu zahăr
  • 2 1/2 linguriţe cu sare grunjoasă
  • 1 linguriţă cu coriandru (boabe)
  • 1/2 linguriţă cu piper boabe
  • 1/2 linguriţă cu ghimbir ras
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 -2 ardei iuţi roşii

 

Mod de preparare:

Pune într-o cratiţă oţetul, zahărul, sarea, boabele de coriandru şi piper, ghimbirul ras, frunzele de dafin şi ardei iuţi tocaţi mărunt, împreună cu două căni cu apă. Adu la fierbere şi adaugă prazul spălat şi tăiat bucăţi de 2-3 cm.

Lasă să dea într-un clocot, redu intensitatea focului şi mai lasă trei minute.

Scoate prazul cu ajutorul unei strecurători şi umple borcanele sterilizate, de preferinţă de mici dimensiuni. Dă într-un clocot lichidul rămas şi toarnă-l cu grijă peste prazul din borcane. Sigilează şi fierbe borcanele vreme de 30 de minute.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • praz la borcan reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.