Praz cu orez si usturoi
PrinteazaPraz cu orez si usturoi din: praz, rosii, usturoi, ulei, ceapa, morcovi, orez, sare, piper.
- 20 fire praz
- 5 roşii
- 6 căţei usturoi
- 1 pahar ulei de măsline
- 2 cepe mijlocii
- 4 morcovi
- 1 pahar orez
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Prazul şi morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se pun în vasul în care s-au călit înainte, în ulei încins, ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat.
Se lasă pe foc mic aproximativ zece minute. Orezul, bine spălat, scurs de apă, se pune la fiert într-un vas, la foc mic. Se piperează şi se sărează amestecând uşor şi se completează cu două pahare cu apă caldă.
Când este aproape gata, se toarnă deasupra, amestecând uşor, restul de ingrediente, deja preparate.
Roşiile, tăiate rondele, se pun deasupra.
Pofta buna!