Praz cu orez si usturoi

Printeaza

Praz cu orez si usturoi din: praz, rosii, usturoi, ulei, ceapa, morcovi, orez, sare, piper.

Ingrediente:Praz cu orez si usturoi

  • 20 fire praz
  • 5 roşii
  • 6 căţei usturoi
  • 1 pahar ulei de măsline
  • 2 cepe mijlocii
  • 4 morcovi
  • 1 pahar orez
  • sare şi piper, după gust

 

Mod de preparare:

Prazul şi morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se pun în vasul în care s-au călit înainte, în ulei încins, ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat.

Se lasă pe foc mic aproximativ zece minute. Orezul, bine spălat, scurs de apă, se pune la fiert într-un vas, la foc mic. Se piperează şi se sărează amestecând uşor şi se completează cu două pahare cu apă caldă.

Când este aproape gata, se toarnă deasupra, amestecând uşor, restul de ingrediente, deja preparate.

Roşiile, tăiate rondele, se pun deasupra.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.