Praz, fasole boabe şi chorizo

Printeaza

O reteta delicioasa de praz, fasole boabe si chorizo din: ulei de masline, chorizo, praz, usturoi, sherry sec, fasole alba, supa de legume si paine.

Ingrediente:Praz, fasole boabe şi chorizo

  • 0   lingură de ulei de măsline
  • 75 g de chorizo, tăiat în bucăţi mari
  • 4 fire de praz mari, tăiate subţire
  • 3 căţei de usturoi, tăiaţi
  • 100 ml sherry sec
  • 2 conserve a câte 400g de fasole boabe albă, scursă 500ml
  • supă de legume
  • 85 g de pâine, mărunţită

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte focul la 200°C. Se prăjeşte chorizo-ul în uleiul încins în prealabil câteva minute până devine uşor crocant şi se scoate din tigaie.

Se adaugă în acelaşi ulei prazul şi jumătate din cantitatea de usturoi; se călesc aprox. 5 minute până se înmoaie.

Se adaugă sherry-ul, fasolea şi supa. Se condimentează şi se fierbe înăbuşit aprox. 5 minute. Intre timp se prepară un amestec din pâinea mărunţită grosier şi restul de usturoi.

Se toarna amestecul de praz intr-un vas termorezistent, se adauga chorizo-ul si se presara c amestecul de paine si usturoi.

Se lasa la cuptor 10 minute pana se rumeneste, si se serveste cu paine prajita.

Praz, fasole boabe şi chorizo

Praz, fasole boabe şi chorizo

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.