Praz cu masline si sos de rosii

Printeaza

Praz cu masline si sos de rosii din: praz, masline, untdelemn, otet, pasta de tomate, sare, piper, zahar.

Ingrediente:Praz cu masline si sos de rosii

  • 5-6 fire de praz
  • 100 g măsline
  • 3 linguri de untdelemn
  • 3 lin­guriţe de oţet
  • 3 linguri de pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • o linguriţă de zahăr

 

Mod de preparare:

Prazul se curăţă de mustăţi şi de partea mai fibroasă a frun­zelor şi se spală, se taie în bucăţi late de două degete şi se opăreşte în apă fierbinte cu sare. Apoi se pune la înmuiat în untdelemn fierbinte.

După ce s-a înmuiat şi a început să se rumenească, se stinge cu câteva linguri de apă şi se mai lasă să fiarbă un timp, înăbuşit.

Măslinele se desărează şi se adaugă în praz, după care se pune oţetul (sau zeama de lămâie), pasta de tomate (subţiată în apă caldă), sarea, piperul şi, dacă se doreşte, zahărul.

Se amestecă şi se dă vasul la cuptor, la foc mic, 20- 25 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.