Praline cu ciocolata si alune
PrinteazaO reteta delicioasa de praline cu ciocolata si alune din: unt, zahar tos, faina, cacao, alune, crema de ciocolata, oua, migdale, crema caramel, frisca, ciocolata amaruie si ciocolata alba.
- 140 g unt
- 80 g zahăr tos
- 200 g făină simplă
- 25 g cacao
- 40 g alune prăjite şi mârunţite
- 250 g cremă de ciocolată
- 2 ouă
- 50 g migdale măcinate
- 300 g cremă caramel
- 100 g frişcă
- 200 g ciocolată amăruie
- ciocolata albă pentru ornat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 4/180°C. Amestecă la mixer untul şi zahărul până devine cremă. Cerne deasupra făina şi cacaoa, apoi încorporează-le în compoziţie împreună cu alunele.
Pune compoziţia într-o tavă de 22×31 cm, unsă cu unt, şi nivelează cu o lingură. Inţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi coace 30 min până se întăreşte.
Amestecă la mixer crema de ciocolată, ouăle şi migdalele, apoi întinde crema peste blat şi nivelează. Coace la cuptor 10 min, apoi scoate şi lasă la răcit. Odată răcită, întinde crema caramel şi ţine la frigider 30 min, până se întăreşte.
Topeşte la un loc smântână şi ciocolata într-un castron, la bain mărie. întinde crema peste stratul de caramel, apoi decorează cu ciocolată albă (fulgi, năsturei etc).
Lasă să se întărească, apoi taie prăjitura în 24 de pătrate.
Praline cu ciocolata si alune
Pofta buna!