Prajituri cu ciocolata, miere si cacao
PrinteazaPrajituri cu ciocolata, miere si cacao din: ciocolată amăruie, oua, faina, zahar pudra, nes, zahar vanilat, praf de copt, miere, cacao, ulei.
- 100 g ciocolată amăruie
- 2 ouă
- 200 g făină
- 150 g zahăr pudră
- 2 pliculeţe nes
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- 4 linguri miere
- 1 lingură cacao
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Ciocolata o rupi bucăţele şi o pui la topit într-o lingură de ulei. Când s-a topit, o iei de pe foc şi o laşi câteva minute, după care adaugi peste ea ouăle, nesul, zahărul vanilat, mierea şi 100 g de zahăr pudră din cele 150 g.
Amesteci energic, până obţii o compoziţie vâscoasă, într-un castron pui făina, cacaua, praful de copt, le amesteci bine şi peste ele adaugi crema de ciocolată preparată anterior. Amesteci totul bine, iar aluatul rezultat îl dai la frigider pentru 2 ore.
După acest timp, din aluat formezi biluţe pe care le treci pe rând prin zahărul pudră rămas. Aşezi biluţele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi ie dai la cuptrul preîncălzit, la 175°C, pentru 15 minute.
Prajituri cu ciocolata, miere si cacao
Pofta buna!