Prajituri cu ciocolata, miere si cacao

Printeaza

Prajituri cu ciocolata, miere si cacao din: ciocolată amăruie, oua, faina, zahar pudra, nes, zahar vanilat, praf de copt, miere, cacao, ulei.

Ingrediente:Prajituri_cu_ciocolata_miere_si_cacao

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 pliculeţe nes
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 4 linguri miere
  • 1 lingură cacao
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare:

Ciocolata o rupi bucăţele şi o pui la topit într-o lingură de ulei. Când s-a topit, o iei de pe foc şi o laşi câte­va minute, după care adaugi peste ea ouăle, nesul, zahărul vanilat, mierea şi 100 g de zahăr pudră din cele 150 g.

Amesteci energic, până obţii o compoziţie vâscoasă, într-un castron pui fă­ina, cacaua, praful de copt, le amesteci bine şi peste ele adaugi crema de ciocolată preparată anterior. Amesteci totul bine, iar aluatul rezultat îl dai la frigider pentru 2 ore.

După acest timp, din aluat formezi biluţe pe care le treci pe rând prin zahărul pudră rămas. Aşezi biluţele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi ie dai la cuptrul preîncălzit, la 175°C, pentru 15 minute.

Prajituri cu ciocolata, miere si cacao

Prajituri_cu_ciocolata_miere_si_cacao

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.