Prajiturele turcesti cu iaurt

Printeaza

O reteta delicioasa de prajiturele cu: oua, unt, iaurt, zahar, zahar vanilat, gris, praf de copt, lamaie, fulgi de cocos.

Ingrediente blat:

  • 4 ouă
  • 125 g unt moale
  • 500 g iaurt
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 500 g griş
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente glazură:

  • 125g zahăr
  • sucul de la 1 lămâie
  • 2 linguri fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 175° C. Se tapetează cu hârtie de copt o formă termorezistentă (25×25 cm).

Se separă ouăle. Untul se bate cu iaurt, gălbenuşuri, zahăr şi zahăr vanilinat. Se amestecă grisul cu praf de copt şi se înglobează, ur­mat de albuşul bătut. Aluatul se introduce în for­mă şi se nivelează. Se coa­ce la cuptor 45-50 min.

Pentru glazură, se dau în fiert 2 min. 125 ml apă cu zahăr şi suc de lămâie. Prăjitura se scoate din cuptor, se glazurează şi se lasă să se răcească, înainte de servire se taie şi se presară cu cocos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.