Prăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiunii

Printeaza

O reteta de prajiturele cu lime, cocos si fructul pasiunii din: albusuri, coaja si suc de lime, zahar brun, faina, amidon, nuca de cocos si fructul pasiunii.

IngredientePrăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiunii

  • 7 albuşuri
  • coaja rasă de la 1 lime, plus 2 linguriţe de suc
  • 120g de zahăr brun
  • 60g de făină obişnuită
  • 15g de amidon
  • 50g nucă de cocos deshidratată
  • 4 bucăţi de fructul pasiunii, mari

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 160º C/gaz 3. Se bat albuşurile cu un praf de sare şi sucul de lime până devin spumoase. Se adaugă în tranşe 90g de zahăr brun şi coaja de lime, până se obţine o compoziţie lipicioasă şi lucioasă, ca de bezele.

Se dă prin sită restul de zahăr, făina şi amidonul, apoi se încorporează în spuma de albuşuri, în trei tranşe, ca să păstreze cât mai mult aer posibil. Se adaugă apoi nuca de cocos deshidratată.

Se pune compoziţia cu o lingură în şase forme de prăjitură cu diametrul de 10cm, neunse cu ulei şi se lasă la cuptor 30 de minute, până se întăresc şi devin auriu deschis deasupra. Se pun formele cu fundul în sus pe un grătar de prăjituri (în felul acesta, aburul va ajuta la scosul prăjiturilor din forme).

Se lasă pe grătar 10 minute. Se scutură puternic fiecare formă, apoi se loveşte pe fund ca să iasă prăjitura. Se lasă la răcit complet, pe grătar.

Se scoate cu o linguriţă miezul fructelor pasiunii şi se storc printr-o sită ca să se separe sâmburii. Înainte de servire, se stropesc prăjiturile cu sucul astfel obţinut.

Prăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiunii

Prăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiunii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.