Prajiturele integrale pentru micul dejun
PrinteazaPrajiturele integrale pentru micul dejun din: faina integrala, branza dulce, smantana, mere, scortisoara, fulgi de ovaz, oua, unt.
- 250 g făină integrală
- 250 g brânză dulce
- 2 linguri smântână cu 20% grăsime
- 4 mere de dimensiune mijlocie
- 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată
- 50 g fulgi de ovăz
- 2 ouă
- 1 lingură unt pentru forme
Mod de preparare:
Mixezi intr-un bol brânza dulce, smântână şi făina integrală. Speli merele şi le dai pe răzătoarea mică. Le încorporezi în compoziţia cu brânză, folosind o paletă de silicon sau o lingură, împreună cu ouăle bătute, scorţişoara şi fulgii de ovăz. Laşi aluatul să se odihnească 10 minute, timp în care fulgii de ovăz se hidratează.
Incingi cuptorul la 175 °C şi ungi formele de silicon pentru muffins cu puţin unt. In fiecare formă pui câte 1 lingură de compoziţie şi apeşi uşor, cu dosul lingurii. Coci prăjiturelele circa 25 de minute, la 180 °C.
Prajiturele integrale pentru micul dejun
Pofta buna!