Prajiturele cu stafide

Printeaza

Prajiturele cu stafide din: stafide, migdale, rom, miere, fulgi de migdale, foi de napolitana.

Ingrediente:Prajiturele cu stafide

  • 2 foi de napolitană
  • 150 g stafide aurii + câteva pentru decor
  • 100 g migdale decojite
  • 1 lingură cu rom
  • 1 lingură cu migdale mărunţite
  • 1 lingură cu miere
  • 2 linguri cu fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Decupează rondele cu diametrul de 4 cm din foile de napolitană. Mixează stafidele cu migdalele decojite şi romul. Modelează mingiuţe potrivite ca mărime şi presează-le, una câte una, pe fiecare rondelă de napolitană.

Presară deasupra migdalele mărunţite, iar în centrul fiecărei prăjiturele formate pune o picătură de miere. Aşază deasupra câte o stafidă.

Cu ajutorul unei pensule subţiri, unge fulgii de migdale cu miere şi aşază-i în jurul stafidei (vezi foto), ca petalele unei flori. Dă-le la frigider până în momentul servirii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.