Prajiturele cu sirop

Printeaza

Prajiturele cu sirop din: malai, faina, lapte, zahar, praf de copt, oua, unt, ulei, sirop.

Ingrediente:Prajiturele cu sirop

  • 150 g mălai
  • 300 g făină
  • 250 ml lapte dulce nefiert
  • sare
  • 150 g zahăr tos
  • 1 praf de copt
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu unt
  • 250 ml ulei
  • sirop de fructe

 

Mod de preparare:

Punem la fiert 1 cană cu apă şi când clocoteşte punem mălaiul, ame­stecăm cu lingura, lăsăm să fiarbă 5-6 minute. Tragem vasul de pe foc, adăugăm faina în ploaie, amestecăm repede, punem sare, zahărul necesar şi praful de copt.

Peste amestecul omogen punem lapte cald, turnat câte puţin. Când am terminat laptele adăugăm untul şi oul, omogenizăm, încălzim uleiul în tuci, luăm cu lingura din aluat şi facem gogoşi rumene.

Le scoatem pe hârtie absorbantă sau pe şerveţele. Le servim calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.