Prăjitură cu zmeură si frisca

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, sare, lamaie, faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza dulce, iaurt, zahar vanilat, lichior de zmeura, frisca.

Ingrediente aluat:Prajitura_cu_zmeura

  • 200 g unt
  • 175 g zahăr
  • 4 ouă
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la 1/4 lămâie
  • 175 g făină
  • 25 g amidon
  • 1/2 pachet de praf de copt

Ingrediente umplutură:

  • 6 foiţe de gelatină
  • 250 g zmeură
  • 300 g brânză dulce
  • 100 g iaurt degresat
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 4 linguri lichior de zmeură
  • 400 ml frişcă

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Bateţi spumă untul şi zahărul. încorporaţi ouă­le, zahărul şi sarea. Amestecaţi făina şi praful de copt şi adăugaţi-le. Ungeţi cu grăsime for­ma şi presăraţi-o cu făină. întindeţi uniform aluatul şi coaceţi-l 40 – 45 min.

Lăsaţi-l să se răcească, răsturnaţi-l şi tăiaţi-l de două ori pe orizontală. Inmuiaţi gelatina. Alegeţi zmeura şi puneţi deoparte 12 bucăţi. Amestecaţi brân­za cu iaurtul, zahărul şi zahărul vanilinat. încăl­ziţi lichiorul de zmeură. Stoarceţi gelatina şi dizolvaţi-o în el. Amestecaţi crema de brânză cu gelatina.

Lăsaţi-o la rece până se încheagă. Bateţi frişca, puneţi deoparte 1/3 şi încorporaţi restul în cremă. Aşezaţi crema alternativ cu aluatul. Ungeţi prăjitura cu frişcă. Ornaţi-o cu bulgăraşi de frişcă şi zmeură.

Prăjitură cu zmeură si frisca

Prajitura_cu_zmeura

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.