Prăjitură cu vişine

Printeaza

O reteta de prajitura cu visine din: drojdie, lapte, faina, zahar, sare, ou, unt, zahar vanilat, visine, rbanza dulce, suc si coaja de lamaie si budinca de vanilie.

Ingrediente:Prăjitură cu vişine

  • 1/2 cub de drojdie
  • 100 ml de lapte
  • 300 g de faină
  • 60 g de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 40 g de unt moale
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat

topping:

  • 2 borcane de vişine (a 720 ml)
  • 3 ouă
  • 750 g de brânză dulce
  • 150 g de zahăr
  • sucul şi coaja de la o lămâie
  • 1 pachet de budincă de vanilie

aluat fărâmiţat: 

  • 250 g de făină
  • 150 g de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 125 g de unt topit
  • 1-2 linguri de zahăr pentru decor

 

Mod de preparare:

Amestecaţi drojdia cu laptele călduţ. Adăugaţi restul ingredientelor şi frământaţi cu mixerul un aluat omogen care se desprinde uşor de pe fundul castronului.

Inveliţi-l într-un şervet curat şi lăsaţi-l cca. 30 de minute să crească.

Scurgeţi vişinile. Ameste¬caţi ouăle, brânza, zahărul, budinca, sucul şi coaja de lămâie.

Frământaţi aluatul cu drojdie, întindeţi-l pe o tavă unsă cu grăsime, lăsaţi-i o margine liberă, aco- periţi-l şi lăsaţi-l cca. 15 minute. Preîncălziţi cuptorul la 175°C.

Intindeţi amestecul cu brânză şi vişine uniform peste blat şi coaceţi prăjitura cca. 30 de minute. Pentru aluatul fărâmiţat frământaţi făina, zahărul, sarea şi untul topit.

Potriviţi cuptorul la 200°C. Presăraţi firimiturile de aluat peste prăjitură şi coaceţi-o cca. 25 de minute. Decoraţi-o cu zahăr.

Prăjitură cu vişine

Prăjitură cu vişine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.