Prajitura cu visine, miere si crema de cacao

Printeaza

Prajitura cu visine, miere si crema de cacao din: cacao, miere, ulei, zahar, ou, lapte, suc de lamaie, faina, bicarbonat de sodiu, amidon, unt, visine, esenţă de rom, ciocolată.

Prajitura cu visine, miere si crema de cacao

Ingrediente:

  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri miere
  • 5 lin­guri ulei
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 -2 linguri lapte
  • suc de lămâie
  • 350 g făină
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu

Pentru cremă:

  • 200 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri ca­cao
  • 50 g amidon
  • 200 g unt
  • 200 g vişine
  • esenţă de rom
  • ciocolată

Mod de preparare:

Oul, zahărul, cacaua, uleiul şi mierea le pui într-un vas pe care îl aşezi la bain-marie şi le mixezi în continuare, până ce totul se îngroaşă.

Adaugi bicarbonatul de sodiu stins în zeama de lămâie, laptele şi făina. Frămânţi bine şi faci trei foi. întinzi foile şi le coci pe dosul tăvii, timp de 10 minute.

Zahărul îl amesteci cu amidonul, adaugi laptele şi fierbi până se îngroaşă, apoi laşi până se răceşte.

Când este rece, adaugi cacaua şi esenţa de rom. Mixezi untui spu­mă şi adaugi crema de lapte, iar la final vişinele. Crema o împărţi în două şi o pui între foi.

Deasupra pui ciocolată; eu am folosit cioco­lată duo, din două culori, care se găseşte în comerţ şi este foarte aspectuoasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.