Prajitura ungureasca

Printeaza

Prajitura ungureasca din: oua, zahar, lapte, faina, unt, nuca, lamaie, amoniac.

Ingrediente:Prajitura_ungureasca

Pentru crema:

  • 8 gălbenuşuri
  • 250 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri de făină
  • esenţă (vanilie, rom)
  • 400 g unt

Pentru blat 1:

  • 8 albuşuri
  • 250 g zahăr
  • 500 g nucă măcinată

Pentru blat 2:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 linguriţă de amoniac stins în otet

Pentru sirop:

  • 150 ml apă
  • 50 g zahăr
  • esenţe

Mod de preparare:

Pentru cremă, pune într-un vas la bain-marie gălbenuşurile, zahărul, laptele şi făina până se îngroaşă. Lasă la răcit, apoi adaugă untul şi esenţa.

Pentru sirop, fierbe apa, zahărul şi esenţele.

Pentru blatul 1, bate albuşurile cu zahărul, adaugă nuca şi coace-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Blatul este copt când este uşor rumenit. Răstoarnă-l pe o planşetă cu zahăr.

Pentru blatul 2, separă ouăle, bate albuşurile spumă, adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile, iar la final, făina în ploaie. Dă la cuptor, la foc mic.

Intr-o tavă dreptunghiulară, aşază blatul 2 răcit, însiropează-l, întinde crema şi pune blatul 1. Ţine desertul la rece 2-3 ore.

Prajitura ungureasca

Prajitura_ungureasca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.