Prăjitură tiramisu cu zmeură

Printeaza

Prăjitură tiramisu cu zmeură din: oua, zahar, migdale, faina, unt, frisca, ciocolata neagra, gem de caise, ciocolata neagra, cacao, sare, zmeura, scortisoara, menta, pere, inghetata de lamaie.

Ingrediente:Prajitura_tiramisu_cu_zmeura

  • 8 oua
  • 265 g zahar
  • 230 g migdale macinate
  • 80 g faina
  • 60 g unt
  • 400 ml frisca
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 g gem de caise
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g cacao
  • sare
  • 500 g zmeura
  • o lingurita cu scortisoara
  • menta
  • pere
  • inghetata de lamaie

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se mixează patru ouă împreună cu 150 g zahăr tos, migdalele, un praf de sare şi făina. Se adaugă untul topit şi răcit, gălbenuşurile şi albuşurile rămase mixate separat cu zahărul tos rămas. Se amestecă bine cu o lingură de jos în sus şi se toarnă într- o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 30-40 de minute, având grijă să nu se ardă. Intr-o oală se topeşte la bain marie ciocolata albă cu 300 ml frişcă, se răceşte şi se mixeaza până devine ca o cremă.

Se taie foaia în trei părţi, se unge cu crema de frişcă şi cu gem, se presară zmeură şi se suprapun foile. Frişca rămasă şi ciocolata neagră se topesc la bain-marie, se răcesc, se amestecă bine cu scorţişoara şi menta tocată. Se toarnă peste prăjitură, se presară cacaua şi se introduce la rece.

Se serveşte rece, cu o salată de pere şi mentă sau cu îngheţată de lămâie.

Prăjitură tiramisu cu zmeură

Prajitura_tiramisu_cu_zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.