Prajitura – surpriza cu ciocolata si nuci

Printeaza

Prajitura – surpriza cu ciocolata si nuci: oua, zahar, ulei de floarea soarelui, suc de protocale, faina, praf de copt, cacao praf, miez de nuca si zahar praf.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_si_nuci

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 g suc de portocale
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao praf
  • 60 g miez de nuca
  • 1 lingurita zahar praf

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Bateţi ouăle şi zahărul cu mixerul. Adăugaţi uleiul şi sucul şi amestecaţi bine.

Amestecaţi făina cu praful de copt şi încorporaţi-le în amestecul de mai sus. Turnaţi 1/3 din aluat într-o formă de guguluf (volum 1,5 l).

Impărţiţi în jumătate restul aluatului. într-o jumătate amestecaţi praful de cacao, iar în cealaltă jumătate, miezul de nucă.

Puneţi-le în formă şi marmoraţi-le cu o scobitoare sau o furculiţă. Coaceti prăjitura 50 – 60 de minute.

Faceţi proba cu o scobitoare, scoateţi prăjitura din cuptor, apoi din formă şi lăsaţi-o să se răcească pe un fund de bucătărie.

Inainte de servire, presăraţi-o cu zahăr pudră.

 

Prajitura – surpriza cu ciocolata si nuci

Prajitura_cu_ciocolata_si_nuci

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura cu migdale si castane

Prajitura cu migdale si castane

Prajitura cu migdale si castane din: lapte, unt, faina, zahar tos, drojdie, ou, sare, piure de castane, castane, zahar vanilat, migdale, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml lapte dulce 50 g unt 400 g făină 60 g zahăr tos 7 g drojdie uscata un ou un vârf de linguriţă de sare 200 g piure de castane 100 […]

Prajitura cu dovlecel si fructe uscate

Prajitura cu dovlecel si fructe uscate din: faina, zahar, dovlecei, oua, fructe, vanilie, praf de copt, ulei, scortisoara. Ingrediente: 450 g dovlecei 200 g făină 200 g zahăr 2 ouă o linguriţă scorţişoară esenţă de vanilie un praf sare 150 g fructe uscate amestecate 1/2 plic praf de copt 85 ml ulei   Mod de preparare: […]

 

Prajitura din foi cu miere

Prajitura din foi cu miere din: faina, unt, zahar, praf de copt, smantana, miere, ciocolata. Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină 50 g unt 100 g zahăr pudră un plic praf de copt un ou 2-3 linguri smântână Pentru cremă: o cutie lapte concentrat 300 g unt 2 linguri miere Pentru servit: ciocolată rasă   Mod […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.