Prăjitură cu struguri

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu struguri din: faina, zahar pudra, oua, amidon de cartofi, unt, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, struguri, ulei si struguri.

Ingrediente:Prăjitură cu struguri

  • 350 g făină
  • 400 g zahăr pudră
  • 7 ouă
  • 150 g amidon de cartofi
  • 200 g unt
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lămâie
  • 500 g struguri (sau alte fructe de sezon)
  • 100 ml ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecaţi bine untul şi uleiul cu 350 g zahăr, adăugaţi gălbenuşurile, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Amestecaţi bine, adăugând făina puţin câte puţin şi amidonul proaspăt cernut. Adăugaţi şi albuşurile bătute spumă şi amestecaţi uşor.

Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi daţi la cuptor timp de 10 minute, după care scoateţi şi puneţi deasupra fructele tăiate feliuţe şi presăraţi restul de zahăr pudră (50 g).

Daţi din nou la cuptor, la foc potrivit până e gata prăjitura. Tăiaţi prăjitura în pătrate sau în romburi.

Prăjitură cu struguri

Prăjitură cu struguri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.