Prajitura in straturi cu ciocolata

Printeaza

Prajitura in straturi cu ciocolata din: ciocolata neagra, unt, cafea, faina, bicarbonat, zahar, cacao, oua, smantana, miere, unt nesarat, smantana, frisca, ciocolata neagra.

Ingrediente:Prajitura_in_straturi_cu_ciocolata

pentru aluat:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 140 g unt
  • 2 lingurite cafea
  • 100 g faina
  • un varf de cutit subtire bicarbonat
  • 280 g zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana

pentru crema caramel:

  • 450 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 115 g unt nesarat
  • 125 ml smantana
  • 2 linguri frisca lichida

pentru glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • 50 g ciocolata neagra
  • 2 linguri apa fiarta

pentru decor:

  • 100 g ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

Cu o zi inainte de pregătirea finală a desertului, se face checul, pentru care ciocolata si untul se pun într-o crăticioară. Apoi, cafeaua se amestecă cu 50 ml apă si se pun peste ciocolata şi unt. Se lasă la foc mic, fără a fierbe.

Intre timp, se amestecă făina cu bicarbonatul, zahărul si cacaua. Se bat ouăle şi se amestecă cu smântână.

Apoi, făina amestecată si ouăle se pun peste ciocolata cu untul. Se amestecă si se toarnă într-o formă de chec tapetată cu foaie de copt. Se lasă 60 de minute la copt si apoi la răcit în tavă până a doua zi.

Pentru crema caramel, se pun 100 ml apă într-o tigaie încăpătoare, se adaugă zahărul şi mierea si se amestecă pentru a se topi la foc mic.

Apoi se măreşte focul şi se lasă până ce caramelul devine frumos auriu. Se stinge focul şi se adaugă untul,smântână şi frişca. Se amestecă rapid si se lasă la răcit.

Checul se taie cu un cutit lung si se aranjează împreună cu crema caramel în forma în care a copt dar tapetată cu film alimentar.

Se dă la rece pentru o oră. între timp se face glazura pentru care frişca şi zahărul se fierb si se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi. Apoi, se adaugă apa clocotită.

Se toarnă peste checul scos de la rece şi aranjat pe platou şi se lasă să se închege. Apoi, se toarnă ulterior ciocolata neagră topită la bain-marie. Cu o scobitoare se fac modelele.

Prajitura in straturi cu ciocolata

Prajitura_in_straturi_cu_ciocolata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Niculescu Iuliana

    MI-ai facut pofta de o prajitura cu ciocolata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.