Prăjitură cu stafide

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, sare, zahar, unt, drojdie, lapte, miere, stafide, scortisoara.

Ingrediente: Prajitura_cu_stafide

  • 500 g făină
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahăr
  • 75 g unt
  • 1 cubuleţ drojdie (42 g)
  • 250 ml lapte călduţ
  • 4 linguri miere polifloră sau de brad
  • 150 g stafide
  • 150 g amestec de zahăr cu scorţişoară

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron făina, sarea şi zahărul. Topiţi untul şi lăsaţi-l să se răcească puţin.

Dizolvaţi drojdia în laptele călduţ şi turnaţi-l peste amestecul cu făină împreună cu untul lichid.

Ameste­caţi totul cu mixerul, apoi frământaţi aluatul cu mâna până devine elastic şi alunecos.

Trebuie să se desprindă uşor de pe suprafaţa de lu­cru, de pe mâini şi să facă bule.

Acoperiţi-l cu un şervet curat şi lăsaţi-l cca. 45 de minute într-un loc cald să crească.

Frămân­taţi apoi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi întindeţi-l în formă de dreptunghi.

Ungeţi-l cu miere, presăraţi stafidele şi întindeţi amestecul cu zahăr şi scorţişoară. Rulaţi-l din partea mai lungă şi aşezaţi-l într-o formă înaltă unsă cu grăsime şi pre­sărată cu pesmet.

Acoperiţi-l şi lăsaţi-l din nou să crească. Preîncălziţi cuptorul la 200°C.

Coaceţi prăjitura 45 – 50 de minute, apoi lăsaţi-o să se răcească în formă. Presăraţi-o cu zahăr pudră.

Prăjitură cu stafide

Prajitura_cu_stafide

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.