Prajitura rasturnata cu prune
PrinteazaPrajitura rasturnata cu prune din: prune, unt, zahar, scortisoara, oua, nuci, ulei, praf de copt.
- 300 g prune
- 100 g unt
- 1 linguriţă zahăr
- 1 praf scorţişoară
Pentru aluat:
- 6 ouă
- 125 g nuci măcinate
- 2 linguri ulei
- 100 g făină
- 100 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură scorţişoară
- 1 lingură cacao
Mod de preparare:
In forma de copt unsă cu ulei, pui hârtia de copt şi prunele tăiate în două, presari cu zahăr şi scorţişoară.
Pentru aluat: baţi albuşurile cu zahărul pus puţin câte puţin. In spuma obţinută adaugi făina, nucile, praful de copt, scorţişoara, cacaua şi gălbenuşurile bătute, în prealabil. Amesteci, apoi pui uleiul.
Torni compoziţia obţinută, uşor, peste prune şi apoi o dai la cuptor 40 de minute. Scoţi după răcire cu un platou pus pe formă.
Pofta buna!