Prajitura rasturnata cu prune

Printeaza

Prajitura rasturnata cu prune din: prune, unt, zahar, scortisoara, oua, nuci, ulei, praf de copt.

Ingrediente:Prajitura rasturnata cu prune

  • 300 g prune
  •  100 g unt
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 praf scorţişoară

Pentru aluat:

  • 6 ouă
  • 125 g nuci măcinate
  • 2 linguri ulei
  • 100 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură scorţişoară
  • 1 lingură cacao

 

Mod de preparare:

In forma de copt unsă cu ulei, pui hârtia de copt şi prunele tăiate în două, presari cu zahăr şi scorţişoară.

Pentru aluat: baţi albuşurile cu zahărul pus puţin câte puţin. In spuma obţinută adaugi făi­na, nucile, praful de copt, scorţişoa­ra, cacaua şi gălbenuşurile bătute, în prealabil. Amesteci, apoi pui uleiul.

Torni compoziţia obţinută, uşor, peste prune şi apoi o dai la cuptor 40 de minute. Scoţi după răcire cu un platou pus pe formă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.