Prajitura pufoasa cu nuca de cocos

Printeaza

Prajitura pufoasa cu nuca de cocos din: gris, faina, nuca de cocos, zahar, unt, oua, praf de copt.

Prajitura_pufoasa_cu_nuca_de_cocos

Ingrediente:

  • 160 g griş
  • 60 g făină
  • 100 g nucă de cocos
  • 300 g zahăr
  • 125 g unt
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă praf de copt

 

Mod de preparare:

Untul cu zahărul se freacă bine până se obţine o cremă în care se adaugă ouăle, chiar dacă zahărul nu s-a topit încă.

Se mixează bine pentru a ajuta la topirea zahărului, se adaugă grisul, făina ameste­cată în prealabil cu praful de copt si nuca de cocos, se amestecă si apoi se lasă com­poziţia timp de 3 ore să se umfle grisul.

Se unge cu puţin unt forma de copt, se pune aluatul şi se dă la cuptor 20-30 de minute, până ce trece testul cu scobitoarea.

Se lasă să se răcească în tavă si apoi se taie.

Prajitura pufoasa cu nuca de cocos

Prajitura_pufoasa_cu_nuca_de_cocos

Pofta buna!

 

 

 

Reteta zilei: Prajitura cu sfecla si fistic

Prajitura cu sfecla si fistic din: sfecla, faina de naut, zahar brun, sirop de agave, ulei de cocos, cicolata neagra, cacao, vanilie, oua, fistic. Sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina K, acid folic, potasiu și fier. De asemenea, conține antioxidanți precum betalaina, care oferă […]

Reteta zilei: Prajitura cu rodie si zahar brun

Prajitura cu rodie si zahar brun din: faina, faina de mei, faina de migdale, zahar brun, unt, praf de copt, otet, ou, lapte, sare, rodie. Rodia conține antioxidanți puternici, cum ar fi polifenolii, antocianinele și vitamina C, care ajută la combaterea stresului oxidativ și protejează celulele împotriva deteriorării. Consumul de rodii poate contribui la menținerea […]

Reteta zilei: Prajitura cu portocale si migdale

Prajitura cu portocale si migdale din: faina, unt, cardamom, ghimbir, oua, zahar, portocala, migdale, zahar pudra.   Ingrediente:  200gr de făină 150gr unt, cuburi 1 linguriță de cardamom 1 lingura de ghimbir proaspat 3 ouă 150gr zahăr coja de la 1 portocala 125ml suc proaspăt de portocale 5 linguri de migdale zahăr pudra, pentru servire […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.