Prajitura pufoasa cu nuca de cocos

Printeaza

Prajitura pufoasa cu nuca de cocos din: gris, faina, nuca de cocos, zahar, unt, oua, praf de copt.

Prajitura_pufoasa_cu_nuca_de_cocos

Ingrediente:

  • 160 g griş
  • 60 g făină
  • 100 g nucă de cocos
  • 300 g zahăr
  • 125 g unt
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă praf de copt

Mod de preparare:

Untul cu zahărul se freacă bine până se obţine o cremă în care se adaugă ouăle, chiar dacă zahărul nu s-a topit încă.

Se mixează bine pentru a ajuta la topirea zahărului, se adaugă grisul, făina ameste­cată în prealabil cu praful de copt si nuca de cocos, se amestecă si apoi se lasă com­poziţia timp de 3 ore să se umfle grisul.

Se unge cu puţin unt forma de copt, se pune aluatul şi se dă la cuptor 20-30 de minute, până ce trece testul cu scobitoarea. Se lasă să se răcească în tavă si apoi se taie.

Prajitura pufoasa cu nuca de cocos

Prajitura_pufoasa_cu_nuca_de_cocos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.